>SÜTLÜ İRMİK HELVASI
Posted 27 Haziran 2009
on:- In: SÜTLÜ TATLILAR | TATLILAR
- 5 Comments
1 paket(500gr)orta boy irmik(2,5 su bardağı),
250 gr tereyağı,
2,5 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı süt,
1 su bardağına yakın çam fıstığı
Önce süt ve şeker bir tencereye konup kısık ateşte şeker eriyene kadar tutulur,
Geniş bir tencereye tereyağı konur,yağ eriyince fıstık ve irmik ilave edilir,kısık ateşte irmik esmerleşinceye kadar kavrulur,
Ilık şekerli süt ilave edilir,bir kez karıştırıp kapağı kapatılırak kaynamaya bırakılır,
Sütünü çekince ocak kapatılır,demlenmeye bırakılır,
Karıştırarak istenilen şekil verilir
Silikon muffin kalıplara yerleştirdiğim helvaları ters çevirip üstlerine çokokrem ve toz antepfıstığı koyarak servis yaptım.
5 Yanıt to ">SÜTLÜ İRMİK HELVASI"
>sunuma bayıldım elerine sağlık sevgiler…
>Sunumun çok nefis olmuş ellerine sağlık canım mutlu pazarlar…
>Sunumun harika olmuş Ellerine sağlık.
>harika görünüyoreline sağlık
1 | Nesli
28 Haziran 2009 9:56 am
>çok güzel görünüyor ellerine sağlık